Saturday, January 23, 2016

OTAK BEKU!!


Hai guys. Cuti 3 hari ni buat apa? Smp candidate, study tak? HAHAHA. Okay, otak beku tajuk aku malam ni. aku frust jap sebab tak ada idea nak menulis. nak menulis entry ni pun sebenarnya aku tak ada idea. ha ha ha.

Aku cuti ni bukan kemain semangat sebenarnya. Hampir seminggu yang lalu aku menunggu hari-hari cuti 3 hari ini. Sebab aku ada misi. Misi aku adalah buat nopen! Nopen tu apa? Nopen itu ialah singkatan kata bagi Novel Pendek. hehee.

Sebenarnya idea aku banyak je. Antara nopen yang aku 'bercita-cita' nak buat 3 hari 3 malam ini ialah:
(a) Istikharah Cinta dari Mesir
(b) Permata yang Dicari
(c) (Tak ada tajuk lagi) - kisah cinta antara mentor dan protege
(d) (Tak ada tajuk lagi) - kisah cinta antara anak sultan dan anak tukang masak dapur diraja
(e) Cinta Mungkin tak Berputik
(f) Cinta tanpa Noktah

Okay e dan f tipu. Tiba-tiba je tajuk tu hahahahaa. Banyak je isi tersurat dan tersirat yang aku ada untuk masukkan dalam cerita-cerita ni. Cuma masalahnya, otak aku beku bila nak buat ayat. Mybe sebab dah lama tak baca novel? Okay bye.

Aku tulis kat wattpad nanti.

Monday, January 18, 2016

Giveaway Cash RM500 Jan 2016 by Emas Putih

Giveway January Cash RM500 by Emas Putih|  Salam. Dijemput join GA uzu ni. GA pertama untuk tahun 2016.  Sila tekan banner kalau nak join GA ini. Terima kasih.
[Tekan Banner Di Atas Untuk Join]
Ini ada satu produk baru yang membantu menghilangkan jerawat dalam masa 24 jam iaitu REFINITY Acne Hydrogel ! Ada 6 sebab kenapa anda perlu mencuba hilangkan jerawat anda dengan cepat iaitu :

1. PANTAS BERTINDAK
Formulasi Acne Hydrogel FOKUS pada rawatan jerawat dan bekas jerawat bagi menjadikan wajah anda kembali licin bersih berseri.

2. SENANG & MUDAH
Hanya sapu 2 kali sehari dan tunggu hasilnya. Cepat meresap dan kering tanpa rasa kesan minyak.
3. SESUAI UNTUK KULIT SENSITIF
Tidak seperti produk lain di pasaran, Acne Hydrogel diperbuat dari bahan herba Asli yang sangat efektif dalam rawatan jerawat dan bebas dari bahan kimia. Oleh itu, ia sangat sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif.

4. PENGIKTIRAFAN
Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (NOT151105679K) dan Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PO-BMF-PPIM01407). Diyakini halal dan dijamin keberkesanannya.

5. 98% PENGGUNA BERPUAS HATI
Hampir 10,000 botol dijual setiap bulan dan hampir kesemua pengguna berpuas hati dengan kesannya. Setiap hari kami menerima testimoni positif dari pengguna.
Sesiapa yang berminat boleh dapatkan REFINITY Acne Hydrogel di http://refinity.com.my/ . Hilangkan jerawat anda semudah A B C dan sepantas kilat dalam masa 24 jam !! 

Harga  : RM70 sebotol / 2 botol RM130 *hargapromosi*
SMS / WhatsApp : ‘CLEAR’ ke  019-544 3000

Giveaway January2016 Cash RM500 by Emas Putih disponser oleh Emas Putih , dan Refinity Malaysia. Terima kasih kerana join GA ini :)